Ung Kraft

Koja- rum för kreativa möten

ÖSKG har tilldelats projektbidraget Ung Kraft från Region Skåne för att under två års tid arbeta med att öka unga och unga vuxnas delaktighet i kulturlivet. Projektet påbörjas i januari 2019 och innebär att vi kommer att arbeta för att ge unga, främst i åldern 16-26 år, kring Österlen rikare möjligheter att ta del av konst och kultur lokalt; att skapa en tydligare plats för dem i konsthallens verksamhet och i ÖSKG.

Temat för projektet är Koja- rum för kreativa möten. En koja kan vara en plats, ett enkelt bygge. Den kan också symbolisera en inre värld eller ett inre rum. En plats för skapande och fantasi men också trygghet och skydd. Kojan är universell på så vis att den finns i olika kulturer världen över och att många byggt eller lekt i en under sin barndom. De flesta har en relation till kojan. Den kan bjuda in till diskussioner kring hantverk, arkitektur, natur, frihet och demokrati, platser och identitet, men också inspirera till reflektion och eget skapande och byggande.

Tillsammans ska vi utforska detta tema. På konsthallen i Baskemölla kommer det att finnas aktiviteter som workshops, filmvisningar och samtalsserier. Projektet kommer också att pågå digitalt via sociala medier och på nätet. Det kommer gå att hänga med i projektet via blogg och Instagram; där finns information om kommande aktiviteter men också berättelser om det vi gör.

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Blogg: www.ungkrafttjornedala.wordpress.com
Instagram: @ungkrafttjornedala


 

 

 

 

 

 

Kort & Gott


Utställningsverksamheten öppnar till konstrundan 10 april! 


 

Konstklubb! Ny termin börjar onsdag 15 februari kl 15. 


 

Sportlovsworkshop 18-19 februari. Textila världar! Skapa stort med tyg!18-19 februari.  Mer info på konstpedagogiksidan. 


 

Följ oss på sociala medier: Tjornedalakonsthall samt Ungkonsttjornedala


 

Är du 15-30 år? Då är Ung Kraft, projekt Koja nåt för dig! Se mer info under fliken Ung KraftMissade du årets seminarium?
Här hittar du en sammanfattning av Carolina Söderholm, konstkritiker och frilansjournalist >>ÖSKG har 125 medlemmar 
– här finner du alla konst-
närer i bokstavsordning >>


 

HUVUDSPONSOR

Spb-syd-Svart-gul-platta

 

SPONSORER

ÅBERGS TRÄDGÅRD & CAFE

KiviksMusteri webb

Vill du synas här? Kontakta konsthallens kansli: info@oskg.nu

MED STÖD FRÅN

rs webb